سفارش تبلیغ
صبا ویژن

شب نوشت

در آرزوی صداقت سبز

فضل الله نژاد دیدگاه

بالاخره روز قدس رسید و آن‏چه منتظرش بودیم اتفاق افتاد.

 با یک حساب سرانگشتی می‏توان حدس زد در سراسر کشور چندمیلیون نفر در حمایت از امام خمینی(ره) شعار دادند و چند نفر هم به درخواست ایشان «نه» گفتند.

بعد از افطار که در جمع تعدادی از بستگان اهل بابل و روستاهای اطراف به گزارش‏ تلویزیون درباره طرفداران فلان و بهمان در راهپیمایی تهران نگاه می‏کردیم، یکی از فامیل که کشاورز زحمت‏کشی است و مطمئنا روشن کردن رایانه را هم بلد نیست چه رسد به خواندن بالاترین، اما بر خلاف ادعاهای جماعت که مردم را بی‏خبر از همه جا می‏خوانند، بسیار هم باخبر بود از آن چه می‏گذرد، می‏گقت متعجبم که این جماعت از چه چیز این دو نفر حمایت می‏کنند. این‏ها که حتی حرف زدن هم بلد نبودند!

بدون قضاوت درباره این‏که استدلال این بنده خدا درست است یا نه، با اضافه کردن این واقعیت که امروز میلیون‏ها نفر از مردم ایران بر علیه اسرائیل شعار دادند، و نه‏تنها به نفع سبزها شعاری ندادند، بلکه اتفاقا به خاطر تحرکات سیاسی اخیر، شعارهایی هم بر علیه‏شان دادند مانند: هم غزه هم لبنان جانم فدای ایران! حداقل نتیجه‏ای که می‏گیریم این است که اهل این غائله نه تنها حائز اکثریت نیستند، بلکه در مقابل دریای مردم بسیار ناچیزند.

البته واضح است که حساب رای‏دهندگان به افراد، و ناراضیان از تخلفات و جنایت‏ها، از سو استفاده کنندگان جداست.

به هر روی، نیمه شب که شد و بالاخره توانستم گودر را باز کنم، با حیرت، نوشته‏هایی را دیدم که فقط دو تصور را ایجاد می کند

 یا این‏که همه این دوستان گرفتار توهمی نگران‏کننده شده‏اند و در این مورد تفاوتی بین اعضای معلوم‏الحال بالاترین با فلان نویسنده مدعی اخلاق و فکر و انصاف و اندیشه و دین و خلاصه همه چیز نیست، یا این که فاتحه هر چه از قبیل انصاف و صداقت و دین و امثال آن را خوانده‏اند.

دلم می‏خواست دوستانی که بعضی‏هایشان را خیلی هم دوست دارم، می‏پذیرفتند که با علاقه و محبت این را می‏گویم:

 دوست خوبم! در کنار این همه نشان و نماد و آرمان سبز که داری،‏ کمی هم «صداقت سبز» داشته باش. خودت را در جماعت خیالی مردم قرار نده که روزی مثل امروز خودت را در مقابل جماعت واقعی مردم ببینی.


کلمات کلیدی:

به بهانه ی غزّه

فضل الله نژاد دیدگاه

از آن‏چه در غزّه می‏گذرد با خبریم. من هم مثل بسیاری از افراد، در عین محکوم کردن این جنایت‏ها، معتقدم با توجه به آیه مبارکه:

«ان الله لا یغیر ما بقوم حتی یغیروا ما بانفسهم »، و درس‏هایی که ازتاریخ ( مثل انقلاب ایران و مُقاومت مردم لبنان) گرفته‏ایم، ، خود مردم فلسطین بسیار در آن‏چه بر سرشان می‏رود مسئولند. به نظر می‏رسد در این اعتقاد با بعضی از افراد جامعه هم نظر باشم .

اما در این نوشته قصد دارم حرکت خزنده گفتمان خطرناکی را هُشدار دهم. کسانی هستند که مبنای فکری خود را از گُزاره‏هایی ساخته اند که اگر تبدیل به ایدئولوژی حاکم شوند، کشور ما را تبدیل به غّزّه دیگری خواهد کرد. به این جملات دقت کنید:

 

*خون خون می آورد و خشونت خشونت؛ و این چرخه ی باطل همچمنان مرگ می آفریند.

*بدون شک امروز ابهت و اقتدار از آن کسانی است که بتوانند با پذیرش برخی خواسته های طرفین صلح را به منطقه به ارمغان آورند.

*اصالت درکسب آرامش است. چه چیزی ارزشمند تر از اینکه این مردم به آرامش برسند و سقف و زندگیشان بر سرشان خراب نشود؟

*یک واقعیت وجود دارد که جماعتی که به هر دلیل و با هر روش ریشه داده را نمی شود محو کرد. حتی اگر بدترین دشمن ها هم باشند. باید دنبال راه های زود باردهی گشت که کمترین فاجعه را به بار بیاورد.

*اسراییل ذی حق نیست اما گاهی مجبوریم به انتخاب. زمان‏هایی که ادامه مبارزه تنها زندگی بی گناه‏ها را می‏گیرد.

 

در این جملات استدلالی نهفته که مسیر فکری بیان‏کننده آن‏را نشان می‏دهد. شما را دعوت به آرامش می کند. هر گونه مبارزه و حق‏خواهی که شامل خشونت باشد،باید تعطیل شود. اگر ماجرای فلسطین را مثال این بررسی قرار دهیم، این تفکر به راحتی چشمش را می‏بندد بر:

 واقعیت‏های تاریخی و مسئله اشغال این کشور و اخراج میلیون‏ها نفر و شتار هزاران نفر از ساکنان آن و حتی مردم کشورهای همسایه، زندانی کردن باقی‏مانده ی ساکنان در یک منطقه بزرگ، و از همه جالب‏تر، زیر پا گذاشتن همان مقدار کوچک و مسخره نمایش دمکراسی به عنوان دولت خودگردان که با انتخاب حماس از طرف مردم مناطق اشغالی درجه اعتقاد اشغالگران و البته مدعیان حقوق بشر دنیا را نشان داد.

الان بحث بر سر چند راکت حماس و هزاران بُمب و موشک و گلوله اسرائیل نیست (گرچه همین هم چیز کوچکی نیست). بلکه دعوا بر سر نوع تفکری است که در آن حتی امام حسین(ع) هم حق‏دار نیست. و البته این جملات برای شما آشناست. هشت سال فرصتی بود که این تفکر جا باز کند و با رنگ و لعاب های گوناگون مثل بد بودن خشونت، آدم‏کُشی و جنگ و  زیبایی صُلح و آرامش و حقوق بشر، مسیری را طی کند که اگر هوشیار نباشیم، روزی مثل عراق، افغانستان و بوسنی، مشمول حقوق بشر واقعی تعریف شده آنان خواهیم شد و درس نظم نوین جهانی را در کلاس‏هایی مثل گوآنتانامو و ابو غُریب  فرا خواهیم گرفت.

پی نوشت:

-اطلاعیه دفتر تحکیم را خوب بخوانید!

-گفتمان اکثریت مدعیان اصلاح طلبی در زمینه ای که بیان کردم، به اندازه کافی نمونه و شاهد دارد. ولی خوشحال می شوم اگر کسی ثابت کند که این‏گونه نیست.

-باز هم در همین رابطه خواهم نوشت.

-فردا پنج شنبه 12 دی، برای دومین بار به یاد حسن عزیز گردهم می آییم. برای او که خاطراتش، گویی هم چنان فریاد می‏کشد. 

-اخبار فعالیت های مربوط به حمایت از مردم مظلوم غزه توسط دانشجویان

- اتاق مربوط به فاجعه غزّه در فرندفید

-در همین رابطه: وبلاگ غزّه به زبان انگلیسی،بمب گوگلی غزّه به فارسی و انگلیسی

-و بالاخره اطلاعاتی راجع به غزّه از ویکی پدیا که البته بسیاری از واقعیت ها در آن نوشته نشده است!


کلمات کلیدی: غزّه، فلسطین اشغالی، اسرائیل اشغالگر، مقاومت، حماس، حقوق بشر، اصلاح طلب

<      1   2      
?بازدید امروز: (21) ، بازدید دیروز: (5) ، کل بازدیدها: (285883)

ساخته شده توسط Rodrigo ترجمه شده به پارسی بلاگ توسط تیم پارسی بلاگ.

سرویس وبلاگ نویسی پارسی بلاگ